Gänglåsning, gängtätning & smörjning – Stockholm

Om du är ute efter proffs på ytbehandling i Stockholm, så har du hittat helt rätt. Vi erbjuder gänglåsning, gängtätning och smörjning och har så gjort i över 60 år. Med oss som samarbetspartner får dina produkter en professionell förbeläggning av fästelement med låsande, tätande och smörjande beläggning.

Vi har också produkter och metoder för både limning och vaxning.

 

Välkommen till oss på Pac2!

Vilken typ av gänglåsning är lämplig för mina produkter?

Vi hjälper dig genom hela processen, från valet av produkt till tätning och kan skräddarsy resultatet efter dina specifika önskemål. Undrar du hur vi kan hjälpa dig med gänglåsning, gängtätning eller tätningsmedel?

 

Är du nyfiken på hur processen går till? Hör av dig till oss!

Beställ ytbehandling i Stockholm

Vare sig du har ett litet eller stort projekt, så kan du vända dig till oss. Vi erbjuder även kompletterande tjänster så som montering, packning och etikettering av limmade produkter.

Här får du ta del av vår erfarenhet, noggrannhet och strävan efter att ständigt förbättra våra processer och vår miljöpåverkan.

  • Vi har mer än 60 års erfarenhet av ytbehandling av gängor
  • Vi erbjuder kompletterade tjänster; montering, packning och etikettering
  • Vi strävar efter ständiga förbättringar av både processer och vår miljöpåverkan.

Gängtätning, vad är det?

Gängtätning är generellt en enkel process som kan appliceras på alla sorters gängstorlekar. Med gängtätning slipper du tätningar med lin, tejp, pasta och flytande lim, vilket innebär att gängorna skyddas mot extern påverkan, så som vibrationer och korrosion. Genom gängtätning sparar du också tid vid monteringen.

Låsning & säkring av skruvar & muttrar = gänglåsning

Friktions- & mikrokapslad gänglåsning

Gänglåsning av skruvar och muttrar gör att risken för att förspänningen ska gå förlorad vid vibrationer och dynamiska belastningar minskar. Även risken för korrosion minskar avsevärt då vi vid monteringen skapar en hopfogad enhet av skruvförbandet.

Gänglåsning delas upp i två kategorier. Båda varianterna kan användas som mutterlåsning på invändiga gängor.

1: Mekanisk friktionslåsning

Genom mekanisk friktionslåsning hålls skruven kvar i skruvförbandet, även om klämkraften går förlorad. Mekanisk friktionslåsning appliceras utvändigt och ger ett fullgott skydd efter montering mot vibrationer.

Skruvlåsningen kan återanvändas upp till fem gånger. Denna metod går att applicera efter dina behov och önskemål, då komponenterna är fullt justerbara.

2: Kemisk mikrokapslad

Denna metod låser fast skruven i det läge den lämnas i för härdning. Kemisk mikrokapslad gänglåsning håller, precis som föregående metod, kvar skruven i skruvförbandet, även om klämkraften går förlorad.

I denna metod använder vi oss av torra beläggningar med mikrokapslar som krossas vid monteringen och då frigör de komponenter som startar härdprocessen.

Tätningsmedel för gängtätning

Dri-Seal® och Precote® icke reaktiv är torra, icke härdande tätningsmedel som passar utmärkt för gängtätning och som direkt efter monteringen tätar mot höga tryck. Tätningsmedlen används oftast i koniska och cylindriska gängor, pluggar, rörfogar och skruvförband och har en hög smörjförmåga som underlättar vid montering.

Demonteringen blir lättare med Dri-Seal® och Precote® icke reaktiv jämfört med andra alternativ då de inte låser de gängade komponenterna. Vi erbjuder flera olika varianter av detta tätningsmedel för att tillmötesgå dina höga krav.