Gänglåsning, gängtätning & smörjning – Göteborg

Välkommen till oss på Pac2! Från vårt kontor i Kungsbacka, Göteborg, erbjuder vi ytbehandling av gängor så som gänglåsning, gängtätning och smörjning. Med andra ord; förbeläggning av fästelement med låsande, tätande och smörjande beläggning. Likaså har vi produkter och metoder för både limning och vaxning.

Vad innebär gängtätning?

Gängtätning är i regel en enkel process, som kan appliceras på alla sorters gängstorlekar. Det innebär att du slipper tätningar med lin, pasta, tejp och flytande lim.

På så vis skyddas gängorna mot yttre påverkan, som vibrationer och korrosion vanligtvis kan göra.

Genom att välja vår gängtätning sparar du också tid vid monteringen.

Vilken gänglåsning ska jag välja?

Hos oss får hjälp genom hela processen, från valet av produkt till tätning, och vi skräddarsyr gärna resultatet efter dina specifika önskemål.

Om du undrar hur vi kan bistå med vår expertis om gänglåsning, gängtätning och tätningsmedel, eller om du är nyfiken på hur processen går till, får du gärna höra av dig till oss!

Ytbehandling med Pac2 i Göteborg

  • Vi har mer än 60 års erfarenhet av ytbehandling av gängor
  • Vi erbjuder kompletterade tjänster; montering, packning och etikettering
  • Vi strävar efter ständiga förbättringar av både processer och vår miljöpåverkan

 


Gänglåsning – låsning & säkring av skruvar och muttrar

Friktions- & mikrokapslad gänglåsning

Gänglåsning av skruvar och muttrar bidrar till att förhindra att förspänningen går förlorad vid vibrationer och dynamiska belastningar. Och genom att vi vid monteringen i Göteborg skapar en hopfogad enhet av skruvförbandet, minskar risken för korrosion också avsevärt.

Gänglåsning kan delas upp i två kategorier, där båda varianterna kan användas som mutterlåsning på invändiga gängor.

1: Mekanisk friktionslåsning

Mekanisk friktionslåsning innebär att skruven hålls kvar i skruvförbandet, även om klämkraften skulle gå förlorad.

Denna typ av skruvlåsning appliceras utvändigt, skyddar efter montering mycket bra mot vibrationer och kan återanvändas upp till fem gånger.

Då komponenterna är fullt justerbara, går det att applicera denna metod efter dina behov och önskemål.

2: Kemisk mikrokapslad

Denna gänglåsningsmetod låser fast skruven i det läge den lämnas i för att härda. Kemisk mikrokapslad gänglåsning håller också kvar skruven i skruvförbandet, även om klämkraften skulle gå förlorad.

Här använder vi oss av torra beläggningar, som innehåller mikrokapslar som krossas vid monteringen. Då frigörs de komponenter som startar härdprocessen.

Helhetsleverantör i Göteborg

Hos oss är ingen förfrågan för stor eller för liten och givetvis kan vi också erbjuda kompletterande tjänster så som montering, packning och etikettering av din limmade produkt.

Tätningsmedel för gängtätning med Pac2

Dri-Seal® och Precote® icke reaktiv är torra, icke härdande tätningsmedel lämpade för gängtätning, som efter montering omedelbart tätar mot höga tryck. Dessa tätningsmedel används mest i koniska och cylindriska gängor, pluggar, skruvförband och rörfogar och har en mycket god smörjförmåga, som underlättar monteringen.

Dri-Seal® och Precote® icke reaktiv har en lättare demontering jämfört med många andra alternativ, då de inte låser de gängade komponenterna. Vi har flera varianter av detta tätningsmedel för att uppfylla dina behov och krav.

Utveckling & miljö

Vi är erfarna, effektiva, noggranna och vi strävar efter att ständigt förbättra våra processer, liksom vår miljöpåverkan.

Om du söker en proffsigt utförd ytbehandling för din produkt i Göteborg, så har du alltså hamnat alldeles rätt!